Myrte de Geus

Je Verloskundige (2011) is een initiatief van Myrte de Geus, verloskundige sinds 2007.

Met mijn jongste dochter Pia (@kindaanhuisfotografie)

“Voordat ik verloskundige werd, studeerde ik medische antropologie. Met veel plezier heb ik lange tijd beide studies gecombineerd en veel gereisd.

Dit bracht me onder andere in Australië, Zimbabwe, Pakistan, Zuid-Afrika, Sierra Leone en Ethiopië. In deze landen keek ik mee met collega’s en werkte ik voor korte of langere tijd vrijwillig als verloskundige.

Veilig Moederschap was en is hierbij mijn drijfveer; ik vind het onverteerbaar dat vrouwen het leven laten terwijl ze leven geven. Met andere woorden, dat ze overlijden rondom hun bevalling of hier ernstige complicaties aan overhouden.

Toen Corona zich in het voorjaar van 2020 over Europa verspreidde, was mijn aandacht dan ook meteen gewekt. Een nieuwe ziekte, hoe zou dit de gezondheid van aanstaande moeders, kraamvrouwen en hun baby’s beïnvloeden?

Ik ben het nieuws over Corona & zwangerschap meteen gaan volgen en het heeft me niet meer losgelaten.

Nu gebruik ik mijn verzamelde kennis en ervaring om collega verloskundigen, zwangeren en anderen die het raakt, zo goed mogelijk voor te lichten over de laatste cijfers en inzichten.

Dit doe ik met geaccrediteerde online bijscholingen. (Momenteel, zomer 2022, heb ik geen scholingen gepland staan.)

En met blogs op deze website en via Instagram en facebook.

Ben jij een zorgverlener in de geboortezorg en wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor mijn nieuwsbrief.

Ben je in verwachting? Gefeliciteerd! Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief speciaal voor zwangeren. Welkom!”

Graag geef ik een deel van mijn opbrengst aan een kraamkliniek in Zuid-Afrika, Busfare Babies. Verloskundige Karen Clark geeft daar arme vrouwen een veilige en respectvolle bevalling, voor het kleine bedrag van een buskaartje.

Die zouden de vrouwen namelijk moeten kopen als ze met de bus urenlang onderweg zouden zijn naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Met weeën, hopend dat ze nog op tijd zijn.

Nu kunnen de vrouwen vlakbij huis, op een veilige en schone plek hun kind krijgen. Met professionele begeleiding van een zeer ervaren verloskundige.

In hun kraambed blijven ze nog een paar dagen en worden dan verzorgd door een ervaren moeder, waarbij ze ook veel leren over de verzorging van hun pasgeboren baby.

In 2011 mocht ik met eigen ogen zien wat voor verschil dit maakt aan het begin van nieuw leven! Ik voel me bevoorrecht dat ik daar nu met Je Verloskundige aan bij kan dragen.

Schrijf je hier in voor updates!

Ik ben: *